Gif

Half twee op de klok in m´n kamer.Door het luxaflex schijnen strepen warme lentezon. Moe. Wil slapen. Te licht.
Toch maar opzitten. De wereld draait onrustig heen en weer. Poging mislukt. Weer liggen. Woelen. Het licht prikt in m´n ogen. Omdraaien. Nog een keer opzitten

Hoewel het laat in de middag is, voelt de wereld aan als zes uur in de morgen. Ik stommel naar de wastafel, pak een met theeresten beslagen kopje en houdt het onder de kraan. Op m´n bureau ligt een blauw doosje kruitvataspirines. Ik druk er twee uit de verpakking als ontbijt en neem een slok water. De radio blèrt iets over een een prinses in spijkerjack.
´T zal me boeien. Douchen.

Op weg naar de douche stap ik over een kapot geramde vriezerlade. In de hoek staat een uitgelekt koelkastkarkas, dat vooral dient als bijzettafel voor likeur en specerijen. Tussen het gebottelde gif, kruidnagel en saffraan ligt een versleten hamer. Op de overloop tref ik een stel opgewekte huisgenoten. Negeren. Geen zin in praten. Geen zin in denken. Fuck alles en iedereen maar!
Fuck de hele wereld en iedereen erop.

“Inderdaad. ´T zal je toch niet boeien, toch?” antwoordt het spiegelbeeld in de badkamer.
Ik kijk even weg. Douchegel, deospray, philishave, shampoo, waar staat die verdomde tandpasta?
“Nou dan. Fuck al dat klootjesvolk op koninginnedag! Het zijn er veel te veel, ze kopen alleen maar ouwe zut en leggen het hele verkeer stil. Fuck de marktkoopmannen met hun stinkende zooi en hun ongekeurde shoarma en spareribs. Fuck de gemeente: stelletje zeikerds die elk jaar iedereen terroriseren met parkeerbonnen en verdund bier. Kan dat stelletje vuile pennenvreters niet iets te doen krijgen?
“Fuck Bakellende en z´n jaren vijftig kabinet. Conservatisme was hip vóór de oorlog. Als die pleeborstel echt betrouwbaar wil zijn, dan zegt hij gewoon dat hij een staatsschuldfetisjist is en graag zonder nadenken achter yankees aanholt. ´Irak? Zat bewijs, zeer overtuigend, tuurlijk waren die kernkoppen er. En van die nare Saddam moesten we toch een keer af.´ Fuck de PvdA die de Irakezen aan hun lot over willen laten in een zandbak vol met schorem. Ga dan verdomme NIET!
“Fuck Nijmegen. De mensen zijn suf, de goeie kroegen zijn dicht na drie uur ´s nachts en de Universiteit is een lelijk grijs blok beton. Fuck de VKW´ers: slappe hap, stelletje huisvrouwen! Ze worden keihard van achteren genaaid door hoogleraren en ze hebben het niet eens door! Tja, wie hip wil zijn moet ook nog zuigen.. Veel plezier, zou ik zeggen. Fuck ANS, klootzakkerig kliekje bierzuipers. ´Haantjescultuur, Afzeikcultuur, wat maakt het uit? Je moet er gewoon tegen kunnen.´ Alsof zeiken ook maar iets met schrijven te maken heeft. Flikker toch op met je cultuur!”

Met een tube witte Prodent in de hand staar ik naar de man achter de spiegel. Zijn toon is bitter.
Hij pruilt terwijl hij zijn wrok nog enigszins probeert te onderdrukken.
Hij lijkt op mij.

“Fuck Willem Don, je béste vriend die geen feest met je wil organiseren, omdat hij een of andere opgefokte soundmixer wil kopen! Fuck Eefje Savelkoul, verspilde moeite, onbereikbaar. Fuck leuke meisjes. Ze zijn irritant en ze lopen altijd voor je neus te zoenen met een ander. Doe dat ergens anders! Alsof je wil weten hoe leuk dat vriendje is, laat staan of ie lekker zoent! Fuck TB, al is het maar omdat ´ie een hoer is. Fuck Tijmen, de zeikerd. Fuck de Breulmensen die niks van zich laten horen.
“Fuck je ouders. Wie is er nu zó stom om vrijwillig in isolement te wonen in fucking Werkhoven? Stelletje kluizenaars! Je kunt toch wat anders dan alleen werken en huishouden? Laat nou dat gezeik en ga leven!
Oh, en trouwens: FUCK Werkhoven, kutkruispunt!
“Ja. Fuck ze allemaal. Of ze nu in Werkhoven of Nijmegen wonen, of ze bloempotpremier zijn of ambtelijke pennenvreter, of ze nu shoarma verkopen of er twee fucking Euro vijftig voor betalen, of ze nu de godganse dag lopen te zeiken of zich onder laten zeiken voor een papiertje, of ze nu hoer zijn, of leuk, of laf, of levenloos, ze kunnen allemaal de TYFUSKANKER krijgen.”

één moment is het stil.

´Nee.. nee, fuck jouw, Bram Balk,´ zeg ik dan, terwijl ik hem strak aankijk.
´Fuck jouw en je slappe gelul.
Je bent gewoon bang, vuile klootzak! Je bent bang dat iedereen je vergeet op Koninginnedag, zoals je iedere keer bang bent als een feest is afgelopen, of de deadline erop zit, of als je vrienden wegrijden in de pendelbus naar Nederland, achterlijke idioot!´

Nu lichtelijk geïrriteerd stap ik in de grijze douchecabine, leg de douchegel, shampoo en scheerapparaat op de rand van cel en houdt m´n hoofd onder het ijskoude water uit de douchekop.
Hij moet z´n bek houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s